Witamy na Forum F1.
Prosimy zapoznać się z regulaminem. Wszelkie nie stosowania się do regulaminu będą groziły Ostrzeżeniem.
Zapraszamy do Naszej Galerii Filmów F1
|
Nicklaus "Nick" Heidfeld
|
|
07-17-2008, 11:08 AM
|
|||
|
|||
Nicklaus "Nick" Heidfeld
![]() Nicklaus "Nick" Heidfeld (ur. 10 maja 1977 r. w Mönchengladbach) to niemiecki kierowca wyścigowy startujący w barwach zespołu BMW Sauber w Formule 1. Po imponującym sezonie w Formule 3000 Heidfeld podpisał kontrakt ze stajnią Prost Grand Prix na sezon 2000, zostając partnerem Jeana Alesiego. Przez większość sezonu nie kończył wyścigów i nie zdobył żadnego punktu, co spowodowało odejście z zespołu po sezonie. W 2001 r. podpisał trzyletni kontrakt ze stajnią Sauber, będąc partnerem debiutującego Kimiego Räikkönena. Gdy Mika Häkkinen oświadczył, że wycofuje się z Formuły 1 po sezonie 2001, wiele osób myślało, że to właśnie Heidfeld zastąpi dwukrotnego mistrza świata w stajni McLaren. Pomimo tego, że spisywał się lepiej od swego partnera z zespołu, stanął na podium podczas Grand Prix Brazylii, to właśnie Räikkönen dostał miejsce w bolidzie stajni z Woking na sezon 2002. Heidfeld jeździł w stajni jeszcze w sezonie 2002 i 2003. Po zakończeniu sezonu wydawało się, że Heidfeld nie znajdzie miejsca w żadnym zespole w sezonie 2004. W sezonie 2006 Nick powrócił do zespołu Sauber, ale wykupionego przez BMW i przemianowanego na BMW Sauber. Jego partnerem został Jacques Villeneuve, którego od Grand Prix Węgier 2006 zastąpił Robert Kubica. W sezonie 2007 został w BMW Sauber i zają 5 miejsce w klasyfikacji sezonu w klasyfikacji kierowców.
|
|||
|
07-17-2008, 04:08 PM
|
|||
|
|||
|
RE: Nicklaus "Nick" Heidfeld
masz zamiar wszystkich kierowcow tak przedstawic?? moim zdaniem dobry pomysl
|
|||
|
07-17-2008, 04:43 PM
|
|||
|
|||
|
mam taki zamiar
|
|||
|
07-17-2008, 11:09 PM
|
|||
|
|||
|
to moze ja tez od czasu do czasu poszukam o nich troche wiadomosci to ci podesle.
a co myslisz o temacie na forum "remonty" lub cos w tym rodzaju? moge to prowadzic bo siedze w tym od 13 lat.
|
|||
|
09-21-2008, 04:39 PM
|
|||
|
|||
|
Moim zdaniem będzie jeździł w F1... A gdzie... hmm w BMW zostanie... Nikt inny go nie chce
|
|||
|
09-21-2008, 06:30 PM
|
|||
|
|||
|
Hehe dobre kamyczka
Zgadzam się. W F1 zapewne zostanie, ale co dalej z nim bedzie Chyba czeka go kolejny rok w BMW. Ale nie przesadzajmy. W koncu nie jest aż taki zły Do Roberta mu jeszce brakuje, ale jak popracuje to beda z niego ludzie. Jak by nie patrzyc to stanal na podium w tym sezonie. Nigdy jedna za nim nie przepadałam i wolałąbym zeby Robert faktycznie zmienił kolege- jeszce lepiej jak w innym teamie.
Hamilton - nieskończona torba myśli, a zamyka ją w najmniej oczekiwanym momencie. Moja złota myśl. |
|||
|
09-23-2008, 08:08 PM
|
|||
|
|||
|
Ja tam nic do niego nie mam
|
|||
|
09-24-2008, 02:18 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 09-24-2008 02:19 PM przez kamyczka.)
|
|||
|
|||
|
Hmm my też nie mamy... ale tak jakoś... no nie daje z siebie tyle ile może, no i nie ma tego czegoś (talentu) co Robert...
|
|||
|
09-24-2008, 07:21 PM
|
|||
|
|||
|
Ale ja nie sugeruje, ze macie coś do Nicka. A jeżdzi wcale nie najgorzej. nie lubie go, ale ujdzie w tłumie.
Hamilton - nieskończona torba myśli, a zamyka ją w najmniej oczekiwanym momencie. Moja złota myśl. |
|||
|
09-25-2008, 10:55 AM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 09-25-2008 10:56 AM przez giv.)
|
|||
|
|||
|
hehe jezdzi nienajgorzej ale lepiej by mu szlo na skuterach wodnych w IV lidze Konga. nie bedzie niemiec plul nam w twarz hihihi do afryki z nim.
dajcie Robertowi porzadnego kierowce do temu i zdjac klapki z oczu inzynierom BMW i calej reszcie
|
|||
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|

![[Obrazek: PD2007heidfeld[02]_wm.jpg]](http://rkubica.net/images/PD2007heidfeld[02]_wm.jpg)

![[Obrazek: f1kubica3ni6.png]](http://img138.imageshack.us/img138/6165/f1kubica3ni6.png)
Chyba czeka go kolejny rok w BMW. Ale nie przesadzajmy. W koncu nie jest aż taki zły
![[Obrazek: f1kubica2vd8.png]](http://img505.imageshack.us/img505/9863/f1kubica2vd8.png)