Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nicklaus "Nick" Heidfeld
07-17-2008, 11:08 AM
Nicklaus "Nick" Heidfeld
[Obrazek: PD2007heidfeld[02]_wm.jpg]

Nicklaus "Nick" Heidfeld (ur. 10 maja 1977 r. w Mönchengladbach) to niemiecki kierowca wyścigowy startujący w barwach zespołu BMW Sauber w Formule 1.

Po imponującym sezonie w Formule 3000 Heidfeld podpisał kontrakt ze stajnią Prost Grand Prix na sezon 2000, zostając partnerem Jeana Alesiego. Przez większość sezonu nie kończył wyścigów i nie zdobył żadnego punktu, co spowodowało odejście z zespołu po sezonie.

W 2001 r. podpisał trzyletni kontrakt ze stajnią Sauber, będąc partnerem debiutującego Kimiego Räikkönena. Gdy Mika Häkkinen oświadczył, że wycofuje się z Formuły 1 po sezonie 2001, wiele osób myślało, że to właśnie Heidfeld zastąpi dwukrotnego mistrza świata w stajni McLaren. Pomimo tego, że spisywał się lepiej od swego partnera z zespołu, stanął na podium podczas Grand Prix Brazylii, to właśnie Räikkönen dostał miejsce w bolidzie stajni z Woking na sezon 2002. Heidfeld jeździł w stajni jeszcze w sezonie 2002 i 2003. Po zakończeniu sezonu wydawało się, że Heidfeld nie znajdzie miejsca w żadnym zespole w sezonie 2004.

W sezonie 2006 Nick powrócił do zespołu Sauber, ale wykupionego przez BMW i przemianowanego na BMW Sauber. Jego partnerem został Jacques Villeneuve, którego od Grand Prix Węgier 2006 zastąpił Robert Kubica. W sezonie 2007 został w BMW Sauber i zają 5 miejsce w klasyfikacji sezonu w klasyfikacji kierowców.

Goście nie widzą linków. Prosimy się zarejestrować Tutaj aby widzieć linki.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Zacytuj ten post w odpowiedzi
07-17-2008, 04:08 PM
RE: Nicklaus "Nick" Heidfeld
masz zamiar wszystkich kierowcow tak przedstawic?? moim zdaniem dobry pomysl

07-17-2008, 04:43 PM
mam taki zamiar

07-17-2008, 11:09 PM
to moze ja tez od czasu do czasu poszukam o nich troche wiadomosci to ci podesle.
a co myslisz o temacie na forum "remonty" lub cos w tym rodzaju?
moge to prowadzic bo siedze w tym od 13 lat.

09-21-2008, 02:38 PM
Jak myślicie czy Heidfeld będzie jeździł w F1 w następnym sezonie? A jeśli tak to gdzie? Zostanie w BMW?

Robert is the best!
09-21-2008, 04:39 PM
Moim zdaniem będzie jeździł w F1... A gdzie... hmm w BMW zostanie... Nikt inny go nie chce Tongue

09-21-2008, 06:30 PM
Hehe dobre kamyczkaTongue Zgadzam się. W F1 zapewne zostanie, ale co dalej z nim bedzieDodgy Chyba czeka go kolejny rok w BMW. Ale nie przesadzajmy. W koncu nie jest aż taki złyTongue Do Roberta mu jeszce brakuje, ale jak popracuje to beda z niego ludzie. Jak by nie patrzyc to stanal na podium w tym sezonie. Nigdy jedna za nim nie przepadałam i wolałąbym zeby Robert faktycznie zmienił kolege- jeszce lepiej jak w innym teamie.

Hamilton - nieskończona torba myśli, a zamyka ją w najmniej oczekiwanym momencie.

Moja złota myśl.
09-23-2008, 08:08 PM
Ja tam nic do niego nie mam Smile

09-24-2008, 02:18 PM (Ten post był ostatnio modyfikowany: 09-24-2008 02:19 PM przez kamyczka.)
Hmm my też nie mamy... ale tak jakoś... no nie daje z siebie tyle ile może, no i nie ma tego czegoś (talentu) co Robert...

09-24-2008, 07:21 PM
Ale ja nie sugeruje, ze macie coś do Nicka. A jeżdzi wcale nie najgorzej. nie lubie go, ale ujdzie w tłumie.

Hamilton - nieskończona torba myśli, a zamyka ją w najmniej oczekiwanym momencie.

Moja złota myśl.
Odpowiedz 

Skocz do:

KontaktFormuła 1 > Robert Kubica > Forum F1Wróć do góryWróć do forówWersja bez grafikiRSS
Analiza oglądalności witryny
statystyka