Witamy na Forum F1.
Prosimy zapoznać się z regulaminem. Wszelkie nie stosowania się do regulaminu będą groziły Ostrzeżeniem.

Zapraszamy do pisania na forum i zakładania nowych wątków. Dla najaktywniejszych niespodzanki.

Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 1 Głosów - 5 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
GP Węgier 2008
08-12-2008, 04:35 PM (Ten post był ostatnio modyfikowany: 08-12-2008 05:02 PM przez kanion.)
RE: GP Węgier 2008
GP Węgier. Ciekawe i tragiczne zarazem.

Podsumowując wyścig z mojego punktu widzenia F1 to był bardzo ciekawy. Dla Roberta - koszmarny. Już wiemy, jakie problemy stanęły naszemu rodakowi na drodze do zwycięstwa - między innymi opony. Od początku wyścigu w jego bolidzie zaczęło się coś "kojdrac". Przyzwyczaiłam się już do tego w BMW Sauber.

8 miejsce, mimo startu z 4 pozycji jest całkiem zadowalające, gdyż BMW Sauber mówiąc ZDROBNIALE ma " gdzieś" ten sezon. Niekiedy brak przyczepności, problemy z tylnim zawieszeniem oraz wprost idealna podsterownośc składają się na te cudowne wyniki osiągane przez Roberta Kubicę przez ostatnie 3 wyścigi za kierownicą F1.08. Mówiąc krótko i zwięźle: kanał. BMW - Będziesz Miał Wypadek [ oczywiście nikomu nie życzę, a w szczególności Kubicy ]

Wracając do rewelu wyścigu:
- ogromny pech Massy [ no ale żeby 3 lap przed końcem ? A ciekawe co by było, jakby tak ten silnik wysiadł dosłownie 3 okrążenia później? Hehe. ] Aż mi się go żal zrobiło.
- idealny pech Hamiltona [ sorki, za to "idealny", ale gościa całkowicie nie trawię. Nic do niego nie miałam, póki nie zanurzyłam oko w jego wywiady i całą osobowośc ] Problem opon z BMW przeszedł na McLarena?
- triumf Kovalainena. Należało mu się. Po tym ustępowaniu Lewisowi na coś chyba zasłużył [ lecz po tym wszystkim "zsuwaniom się" z toru, gdy jedzie Hamilton można sądzic, że jest lekko naiwny, ale to już inna historia... ]
- niespodzianka dla Glocka-Clocka. No te czasy Toyota miała świetne.
- biedny Vettel, tak się dobrze zapowiadał,
- co z tymi urządzeniami tankującymi?!
- Toyota i Reno- walczą powoli z czołówką. Troszkę brakuje, ale już jest coś. Tu zdeptały całkowicie
Mario i jego świtę. Red Bull też na razie dobrze daje.

Honda. Jak dla mnie prawie brak postępów, ale przynajmniej nie są na poziomie śp. Super Aguri.

Myślę, że warto by zwrócic uwagę, na to , że dobrze by było gdyby Robert został w tym "pożal się Boże w tych ostatnich wyścigach" zespole. Skoro tak kompletnie odpuścili F1.08 to muszą knuc ten nowy bolid. Więc on może byc rewel, skoro to im tyle czasu zabiera. I na dodatek to sezonisko poszło w odstawkę. Coś w tym musi byc.

To tyle. Z niecierpliwością czekam na następny wyścig. Uliczny. Może to pomoże. Ale bez testów?! Też to czarno widzę. Ale wszystko się okaże. Trzymajmy kciuki.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Zacytuj ten post w odpowiedzi
08-12-2008, 05:48 PM
ale referat
i jak przyjemnie sie czyta
jestem pod wrazeniem i odpisze jak dojde dos iebie Smile

Goście nie widzą linków. Prosimy się zarejestrować Tutaj aby widzieć linki.
08-12-2008, 06:59 PM
Bo ja wiem, czy referat? Nie lubię krótkich wypowiedzi. Mówię, jak mam coś do powiedzenia.
08-12-2008, 08:31 PM
Jak bym siebie widzialąa,.ale ja sie tu tak nie rozpisuje.. na temat f1 mam bardzo zwięzłe wypowiedzi.I to nie chodzi o to, ze mało wiem, tylko mam wyrobione zdanie, i albo jest cos ok, albo nie-wg,. mnie.. jak już gadac w moim przypadku to raczej na żywcaSmile

Hamilton - nieskończona torba myśli, a zamyka ją w najmniej oczekiwanym momencie.

Moja złota myśl.
08-13-2008, 08:08 PM
ja mam dosc podobnie jak Marta, ale czasem dłuższe wypowiedzi sie zdarza. Smile

A co do "referatu" to mysle, ze juz dosc czasu minelo od GP Węgier i o tych wszystkich "rzeczach' juz rozmawialismy na forum. Ty to wszystko podsumowalas. Ale "jakość" dość dobra (chociaz mam pewne obiekcje).

Goście nie widzą linków. Prosimy się zarejestrować Tutaj aby widzieć linki.
08-13-2008, 08:30 PM
GP Węgier to już przeszłość-na szczęście.
no Agusia to lepiej żebyśmy sie nie spotkałySmile-w sumie nie masz daleko do mnieSmile

Teraz czekajmy na GP Eropy, a nasza koleżanka-schectera może nam napisac kolejen takie sprawozdanie, bo ja nieraz se kimneSmile

Hamilton - nieskończona torba myśli, a zamyka ją w najmniej oczekiwanym momencie.

Moja złota myśl.
08-14-2008, 03:31 PM
Ojejku... To wcale tak dawno nie było. Po prostu wkleiłam swoje przemyślenia napisane dokładnie w dniu wyścigu [ a konkretnie po nim ] z innego forum, na innym portalu; tak jak to zawsze robię, choc tutaj po raz pierwszy... A czy napiszę znów to "sprawozdanie"? Nie mam pojęcia... Agusia22322: Jakie obiekcje? Co tam wytaksowałaś? Tongue
Odpowiedz