Robert Kubica - Portal i Forum

Pełna wersja: sterowanie ..
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.

Guest

czy sterowanie w tym symulatorze sprawia tyle problemu wszystkim czy ja jestem taki beznadziejny?! posługuje sie klawiaturą i wciąż mam problemy przy przyśpieszaniu mianowicie jak nie trudno sie domyśleć zarzuca mi tył bolidu. Kręcenie bączków nie sprawia mi problemu, więcej problemu sprawia mi niekręcenie tych bączków na torze Tongue
wyraźcie swoje opinie i pochwalcie sie jak Wam idzie. Pozdrawiam!
włącz kontrolę trakcji

nie ruszaj z pełnym gazem

ustaw pod większym kątem spojlery to na początek jak dojdziesz do wprawy to zmniejsz ich nachylenie
Delikatnie z gazem. Zwłaszcza jak ruszasz to klawisz throttle wciskaj najwyżej w jednej trzeciej Big Grin

A tak poważniej to włącz nie tylko TC , ale i wszystkie pozostałe "assistance" Z tym, że wtedy gra z symulatora przemieni się w ....

Inna rada to kupić kółko. Wtedy łatwiej operować przepustnicą, a i skontrować czasem można. Big Grin

Pozdrawiam

Guest

szwendacz musisz najpierw hamować , a potem skręcać. Tongue
szwendacz musisz najpierw hamować , a potem skręcać i ostrożniej dodawać gaz
nom na maxa nie ma co ja tam bez TC na tym węgierskim modzie na klawie daje rade

Guest

bez T/C najlepiej się jedzie z reczną skrzynią
nom racja

Guest

Można i bez assistance ładnie jechać wystarczy przy redukcji biegu użyć sprzęgła wtedy tyłkiem zarzucić nie powinno. Mając kierownicę z pedałami można także na łukach wciskając gaz pomóc sobie lewą nogą i lekko wciśniętym hamulcem. W ostateczności włączyć wszystkie systemy ale wtedy nie ma zabawy Big Grin
Przekierowanie